Orgel Bijbelboek

Gerechtigheid zal de gordel zijner lendenen zijn en trouw de gordel zijner heupen.

Jesaja 11:5

Nieuws

Terug naar overzicht

Heilig Avondmaal vieren in De Wegwijzer


Datum: 12 juni 2024

Op zondag 16 juni leidt ds. G. Vos uit Assen de morgendienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer, die in het teken staat van de viering van het Heilig Avondmaal. Veel Nederlanders denken bij het woord Christen aan kerkleden, waarbij er een reeks van beelden en gedachten oppoppen. De Bijbel kent het woord kerklid niet, maar spreekt over volgelingen, leerlingen of discipelen van Christus. De eerste discipelen vierden ook het eerste avondmaal, waarin Christus met brood en wijn uitbeeldde hoe er vrede en verzoening met God mogelijk is door in de plaats stelling. Ons maatschappelijk leven kent daarvan ook vele voorbeelden. Na de maaltijd volgt ook een moeilijke opdracht. Hoe moeilijk dat is wordt zichtbaar in het verhaal van Ananias die in opdracht van Christus een beest van een man moet opzoeken. Dat is moeilijk, maar Christus gaat mee. Hij heeft Saulus al tot berouw gebracht, en Ananias mag hem helpen en inschakelen.
Ook 's avonds om 18:30 uur leidt ds. Vos de dienst en denken we na over Handelingen 9 vers 15-22. Wanneer je wilt luisteren naar Christus en je wilt laten inschakelen, wat is dan het gebed belangrijk. Dat wordt te vaak vergeten, maar is een onmisbare schakel in het volgen van Christus.
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten op Kon. Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel