Orgel Bijbelboek

En het overige viel in goede aarde en opkomende en uitstoelende gaf het vrucht, en het droeg tot dertigvoud, zestigvoud en honderdvoud toe.

Marcus 4:8

Nieuws

De Wegwijzer over houvast in leven en sterven

Zondag 15 maart leidt ds. B. Reinders uit Capelle aan den IJssel beide diensten om 10 en 17 uur in De Wegwijzer. 's Morgens horen we hoe Jezus een belangrijke keuze maakt: Hij reist vastberaden naar Jeruzalem. Daar was Hij natuurlijk al eerder, maar nu komt het erop aan. Hij gaat Zijn leven geven voor ons. De route die Hij richting Jeruzalem kiest, is daarbij opmerkelijk. Wat betekent dat voor ons? In elk geval, dat er bij Hem voor iedereen ruimte is. 

In de middagdienst gaat het om de vraag: Wat blijft er aan houvast over, als alles onder je voeten wegvalt? Misschien wel meer vragen dan je wilt toegeven.  Ook naar God. In de Bijbel worden die vragen eerlijk benoemd, bijvoorbeeld in de psalmen. Maar we horen daarin ook wie God juist dán voor je wil zijn: houvast in leven én sterven. 

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten van de Christelijke Gereformeerde Kerk op het adres Koningin Julianalaa...


De Wegwijzer over het Heilig Avondmaal

Zondag 8 maart leidt ds. J. van Dijken uit Nieuw Vennep de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. De preek zal gaan over Mattheus 26:1-13. Opvallend is dat Jezus heel duidelijk spreekt over zijn komende lijden en sterven. De reacties daarop zijn heel verschillend. De ene heeft een ongemakkelijk gevoel, een wegschuiven van dat onderwerp, een soort taboe. Een andere die met liefdevolle aandacht reageert wekt weer ergernis op, en dan is er nog één die een dode Jezus niet wenst, daar wil je niet bij horen, daar wordt je niet beter van. Hoe is onze reactie op moeilijke dingen als de dood? Bij Jezus gloort ook de opwekking uit de dood, dat geeft een bijzonder licht. Hoe is onze reactie op het spreken over het sterven van ons zelf en/of van een ander en dat van Jezus? Of willen we het daar liever maar niet over hebben?

Om 17 uur leidt ds. G.P.M. van der Linden uit Hilversum de middagdienst. In de Christelijke kerk vieren we vaak het Heilig Avondmaal. ...


De Wegwijzer over de volmacht van Jezus

Zondag 1 maart leidt kandidaat A.J. Dorst de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. De preek zal gaan over de navolging van Jezus. Navolging betekent zelfvernedering en dienen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Dat betekent onszelf verloochenen en achter Jezus aangaan. Hoe dan? En wanneer? Na de morgendienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.

Om 17 uur leidt ds. G. Vos de middagdienst. De meesten hebben ooit wel eens nagedacht over wie Jezus Christus is geweest. En dat Hij is opgestaan en bevoegd is om ons te verbinden met God. Daarover gaat het in Mattheus 9. De volmacht van Jezus om ons te vergeven, om ons te verbinden en om ons een ongekende toekomst te geven!

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten van de Christelijke Gereformeerde Kerk op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk w...


17-02-2020 - De Wegwijzer over de maatstaf van het geloof
10-02-2020 - Vergeving en genezing van een verlamde man
03-02-2020 - De Wegwijzer over het gebed
27-01-2020 - Hulpverleningszondag in De Wegwijzer
20-01-2020 - De Wegwijzer over vissers van mensen
13-01-2020 - De Wegwijzer over de eenheid in de gemeente
06-01-2020 - De Wegwijzer over de volmaakte liefde van God


Nieuwsarchief