Bijbelboek Orgel

In de vreze des HEREN ligt sterke gerustheid, zelfs voor zijn zonen is er een schuilplaats

Spreuken 14:26

Nieuws

De Wegwijzer over de wonderbare visvangst

 Zondag 24 februari leidt ouderling Aperloo de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. De schriftlezing is Lukas 5 : 1-11, over de wonderbare visvangst.

's Middags om 17 uur gaat drs. C. Brouwer uit Maarssen voor en wordt 1 Johannes 4:11 gelezen. Mensen hebben lief op verschillende manieren. Ieder spreekt daarin zijn eigen taal. Johannes roept de gemeente op ‘heb elkaar zó lief.’ Daarmee bedoelt hij niet dat één specifieke taal de juiste is. Het gaat Johannes om de houding waarmee wij lief hebben. Daarin geeft hij ons twee handvatten mee.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in beide diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Benieuwd naar waar de preken over zullen gaan? Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel

...


De Wegwijzer over een hopeloze situatie in Babel

Zondag 17 februari leidt ds G. Vos beide diensten om 10 en 17 uur in De Wegwijzer. Esther, een jonge vrouw aan het hof van Ahasveros weet een hetze tegen de Joden in Babel te voorkomen. Hoe God uit een hopeloze situatie een zegen weet te maken.

's Middags wordt Filippenzen 2 gelezen. Je bent je brein zegt Dr. Dick Schwaab; je beslist niet zelf. Is geloven dan een keuze? Is geloven een onmogelijkheid? Of is geloven een verantwoordelijkheid?

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in beide diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Benieuwd naar waar de preken over zullen gaan? Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel


De Wegwijzer over volhouden in het geloof

Zondag 10 februari leidt ds B. Reinders uit Capelle aan den IJssel beide diensten om 10 en 17 uur in De Wegwijzer. Jezus volgen is mooi, maar dat gaat niet vanzelf. Je krijgt als christen ook met tegenwind te maken. Hoe houd je het dan vol? In de Bijbel, in Openbaring 2, schrijft Johannes daarover een brief aan de kleine gemeente in Smyrna. Volhouden kun je alleen, als je dicht bij Jezus blijft.

De middagdienst is om 17 uur. Als je ziet wat het betekent dat God jouw Redder is, kun je alleen maar zingen en lachen van blijdschap. Maar, het leven kent ook heel wat tranen. De dichter van Psalm 126 merkt dat. En ook dat je het zicht op de toekomst dan zomaar kwijt bent. Wat geweldig dat God daar dan Zelf voor zorgt. Dwars door je tranen heen, baant Hij voor jou de weg naar Huis.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in beide diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmi...


28-01-2019 - Hulpverleningszondag in De Wegwijzer
21-01-2019 - De Wegwijzer over de goede Herder
07-01-2019 - De Wegwijzer over honger en dorst hebben
27-12-2018 - De Wegwijzer over een nieuw leven
18-12-2018 - Maria ontmoet Elizabeth in De Wegwijzer
11-12-2018 - Derde Advent in De Wegwijzer
03-12-2018 - Feest van verbinding in De Wegwijzer


Nieuwsarchief