Orgel Bijbelboek

Wie een kuil graaft, zal erin vallen.

Spreuken 26:27a

Nieuws

De Wegwijzer over wie ons draagt

Op zondag 4 juni leidt ds. R.C. Verburg uit Maarssen de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
Wat draag je allemaal met je mee? Ga jij ook wel eens gebukt onder de laatsten van het leven? Wie draagt jou? Volgens de profeet Jesaja draagt God ons op drie verschillende manieren. Hij draagt ons als een zware last en Hij draagt ons zoals je een kind draagt, en daarbij draagt Hij ook onze lasten, die van ons overgenomen worden.
In het zomerseizoen begint vanaf deze dag de avonddienst om 18:30 uur. Ds. J.H. Bonhof uit Utrecht leidt dan de dienst. De eerste zondag na Pinksteren wordt aandacht gevraagd voor de vervolgde kerk. Wij leven – gelukkig! – in een relatief vrij land, waarin we ons geloof kunnen belijden. Voor veel broeders en zusters in deze wereld kost het volgen van Jezus veel. We lezen de geschiedenis van Stefanus (Handelingen 6 en 7). Hij betaalt ook een hoge prijs: met zijn leven. We zien ook dat Jezus zijn kerk bijstaat...


Pinksterfeest vieren in De Wegwijzer

Zondag 28 mei is het Eerste Pinksterdag. Dan leidt kandidaat J. Verschoof uit Lisse de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
's Middags om 17 uur leidt ds. R.G. den Hertog van de Amsterdam - Amstelgemeente de dienst.
Vandaag vieren we het feest van de komst van Heilige Geest. Maar waarom merken we soms zo weinig van Hem? Is dat omdat hij alleen op bijzondere manieren en momenten werkt, of omdat we verkeerd kijken? Laten we proberen die vraag te beantwoorden door een uitstapje te maken naar de hemel. Niet letterlijk, maar we lezen in deze dienst samen Openbaring 5. Daar komen we in aanraking met Jezus die vanaf de troon regeert. Hij maakt daarbij gebruik van het werk van de Heilige Geest. De (symbolische) manier waarop er over de Geest gesproken wordt kan helpen om Zijn werk in deze wereld en ons leven op het spoor te komen.
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan ...


Hemelvaartsdag vieren in De Wegwijzer

Op donderdag 18 mei is het Hemelvaartsdag, dan leidt ds. C.C. den Hertog uit Nijmegen de dienst om 09:30 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer. Lukas 24: 44-53 wordt gelezen - opvallend is dat er staat dat de leerlingen met grote vreugde terugkeren naar de stad. Dat is apart: ze hebben toch net afscheid genomen van Jezus? En die stad is toch datzelfde Jeruzalem waar Jezus gekruisigd is, waar zij Hem in de steek hebben gelaten en waar Jezus om weende toen Hij de stad naderde? In Handelingen staat dat ze in die stad ook vervolgd en bedreigd worden - waarom dan vol vreugde teruggaan?
Niet die stad is veranderd, ook de leerlingen zijn niet heel anders - maar ze weten dat Jezus Christus in de hemel is en dat Hij vanuit de hemel hoe dan ook zegenend nabij is. Dat maakt alles anders en daarom vieren ze Hemelvaartsfeest. Dat is voor ons een belangrijk woord: in de wereld is van alles aan de hand. In het groot en in het klein. Hemelvaart vertelt ons niet dat dat er...


15-05-2023 - De Wegwijzer over vertrek van een geliefde
09-05-2023 - De Wegwijzer over een blik in de hemel
01-05-2023 - De Wegwijzer over de Verlosser
24-04-2023 - De Wegwijzer over een ultieme investering
17-04-2023 - De Wegwijzer over liefde en waarheid
11-04-2023 - De Wegwijzer over de grote verandering
03-04-2023 - Goede Vrijdag en Pasen vieren in De Wegwijzer


Nieuwsarchief