Orgel Bijbelboek

Broeders en zusters, de genade van onze Heer Jezus Christus zij met u. Amen.

Galaten 6:18

Nieuws

De Wegwijzer over kennis van God

Zondag 17 maart leidt prof. dr. G.C. den Hertog uit Apeldoorn beide diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
In de morgendienst is er voorbereiding op het Heilig Avondmaal en gaat de preek over Johannes 14:27. Jezus zegt daar in één van zijn afscheidsgesprekken aan de vooravond van zijn lijden tegen zijn leerlingen dat Hij vrede voor hen vrijmaakt, en die vrede Zelf ook geeft. Dat is het geweldige: Door zijn sterven voor ons brengt Jezus vrede tot stand en als de Opgestane geeft Hij die vrede aan hen die het van Hem verwachten. Wat kan dat betekenen in een wereld met opnieuw oorlogen en geweld overal om ons heen, liquidaties in de drugswereld, femicide, intimideren via de sociale media?!
In de middagdienst gaat het over Hosea 4:1-3, waar de hele samenleving van Israël - inclusief de dieren! - kreunt en kwijnt, omdat ze niet trouw in praktijk brengen, geen ontferming betonen, en ook: geen kennis van God hebben...


De Wegwijzer over de tarwekorrel

Op zondag 10 maart leidt ds. B. Reinders uit Zwartsluis beide diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
's Morgens om 10 uur: Iemand denkt: ik zou Jezus wel eens willen zien. Mooie wens, misschien wel herkenbaar ook. Omdat je denkt: dat maakt geloven een stuk gemakkelijker. Jezus wordt met die vraag geconfronteerd. Staat Hij open voor een persoonlijk gesprek? Dat wel, maar eerst laat Hij weten waar Zijn weg op uitloopt, en wat voor ons nodig is om Hem te volgen: de les van de tarwekorrel.
's Middags om 17 uur lezen we een psalm uit de Bijbel die erg geliefd is: Psalm 103. Een blij lied, omlijst met 'Halleluja'. Maar waarom? En wat kun je er vandaag de dag mee? Het is de moeite waard om daar samen naar te luisteren.
 Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten op Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams Wekelijks nieuwe info...


De Wegwijzer over de zalving van Jezus

Zondag 3 maart leidt ds. J.W. Schoonderwoerd uit Schiedam de morgendienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
De verkondiging zal gaan over de zalving van Jezus in Bethanië (Mattheüs 26:6-13). Wat kunnen wij verschillend aankijken tegen wat mensen doen. Jezus wordt gezalfd voor zijn dood. Hoe moet je dat beoordelen? De vrouw die het doet, Jezus’ discipelen en Jezus Zelf hebben er heel verschillende gedachten bij.
's Middags om 17 uur leidt ds. F.W. van der Rhee uit Veenendaal de dienst.
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel


19-02-2024 - De Wegwijzer over een blik in de toekomst
12-02-2024 - De Wegwijzer over de bron van kracht en vreugde
06-02-2024 - Van creatie tot recreatie in De Wegwijzer
29-01-2024 - Hulpverleningszondag in De Wegwijzer
23-01-2024 - De Wegwijzer over de Heer van de sabbat
15-01-2024 - Viering Heilig Avondmaal in De Wegwijzer
08-01-2024 - De Wegwijzer over de herbouw van de stad Jeruzalem


Nieuwsarchief