Orgel Bijbelboek

De nacht is ver gevorderd, de dag is nabij. Laten wij dan de werken der duisternis afleggen en aandoen de wapenen des lichts!

Romeinen 13:12

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over de Heer van de sabbat


Datum: 23 januari 2024

Op zondag 28 januari leidt ds. L.C. Buijs uit Veenendaal de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
In Matteüs 12 voert Jezus een discussie over de Joodse rustdag. Sabbat betekent letterlijk ‘ophouden’. Het is een dag om op adem te komen. Elke zevende dag hebben de knechten net zo goed vrij als hun bazen. Zelfs vreemdelingen en dieren mogen niet werken. De Farizeeën veroordelen
het gedrag van de leerlingen van Jezus vanwege het plukken van een handje aren (oogsten) en het fijnwrijven van de korrels (dorsen). De reactie van Jezus is opmerkelijk. Hij verklaart dat Hij Heer is, ook van de sabbat! Samen denken we nog verder na over Bijbelse regels en christelijke vrijheid.
's Middags om 17 uur leidt ds. R.C. Verburg uit Maarssen de dienst. De verkondiging gaat over Lucas 11:1-13, het thema: Zien bidden, doet bidden. We kunnen allemaal wel wat gebedsonderwijs gebruiken, zeker als we merken dat we op de automatische piloot aan het bidden zijn of als het een eenrichtingsweg geworden is. Maar ook als we worstelen met de vraag: Heeft bidden wel zin? Wat verandert er als ik bid? We letten op de vraag en houding van de discipelen: Leer ons bidden? En we staan stil bij het gebedsonderwijs dat Jezus hier geeft. Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams
 Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel