Orgel Bijbelboek

In de vreze des HEREN ligt sterke gerustheid, zelfs voor zijn zonen is er een schuilplaats

Spreuken 14:26

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over Het oog op Jezus


Datum: 03 januari 2024

Zondag 7 januari leidt ouderling Aperloo de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
Bijbelgedeelte: Hebreeën 12 : 1-3 HSV
Tekstgedeelte: “En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt,
terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder
van het geloof”. Thema: “Het oog op Jezus”.
Op de eerste zondag van het nieuwe jaar wordt de invulling van ons Christelijk leven geschetst als het beeld van een wedloop, een marathon. Wij worden geroepen om door God gered te worden en tot Zijn eer en als volgeling van Jezus Christus te leven. Dat kan een zware en lange strijd zijn. Tijdens die strijd moeten we niet op onszelf gericht zijn, want dan zullen we geneigd zijn op te geven. Jezus Christus loopt in deze wedloop voorop en we moeten op Hem gericht zijn. Hij hield vol en heeft die strijd al volbracht. Hij bracht daardoor de verlossing voor al Zijn gelovige kinderen.
We worden in die wedloop aangemoedigd door de geloofsgetuigen uit de Bijbel maar ook door de gelovigen in deze tijd om ons heen. Zij die ons zijn voorgegaan in het geloof. Wat het nieuwe jaar ons zal brengen, wij weten het niet. Leg daarom maar stil je hand in Gods handen. Dat kan en dat mag door te zien op de Here Jezus Christus. Leidsman en Voleinder van het geloof. Houd het oog gericht op Hem!
's Middags om 17 uur leidt ds. R.G. den Hertog van de Amstelgemeente de dienst, waarin we gaan luisteren naar de eerste preek van Jezus. Het is een korte preek, maar roept toch heftige reacties op. Enorm enthousiasme wordt gevolgd door diepe afkeer. Jezus die als een held werd binnengehaald, wordt even later bijna van een klif gegooid. Wat is er gebeurd? En hoe zouden wij eigenlijk reageren?
 Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams
Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel