Bijbelboek Orgel

Niemand kan twee heren dienen, want hij zal of de ene haten en de andere liefhebben, of zich aan de ene hechten en de andere minachten; gij kunt niet God dienen en Mammon.

Mattheüs 6:24

Nieuws

Terug naar overzicht

Vierde Advent en Kerst in De Wegwijzer


Datum: 18 december 2023

Zondag 24 december, vierde advent, leidt ds. J. Jonkman uit Zeewolde beide diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
's Morgens gaat de preek over Lucas 2: de verzen 1, 6, 15: “En het geschiedde”. Het is opvallend dat Lucas tot drie keer toe uitdrukkelijk deze formule gebruikt en die elke keer anders invult, maar in sterke onderlinge verbondenheid met elkaar. Hoe is de verhouding tussen de wereldgeschiedenis en de heilsgeschiedenis? Welke geschiedenis is bepalend: toen en nu? In dit alles staat uiteraard de geboorte van de Zoon van God centraal. Die is van allesomvattende betekenis. Daarin ligt het appel op de wereld en op ons persoonlijk.
In de middagdienst gaat het over de prediking van de engelen in de kerstnacht. Het “Ere zij God” dus. De hemelse legermachten loven God door Hem de heerlijkheid te brengen en daarom kunnen ze “vrede op de aarde” proclameren. Ons valt op de tegenstelling tussen “Eer aan God in de hoge” en vrede op aarde (beneden). Deze vrede wordt werkelijkheid in “mensen van het welbehagen”. Het woord “welbehagen”wordt wat meer uitgewerkt. Het loven van God bestaat dus in deze verkondiging door de engelen. De engelen kunnen en mogen deze verkondiging houden omdat het Kind in de kribbe is gelegd. Hij is de Zoon van Gods eeuwige liefde (welbehagen) en de Vorst van de (eindeloze) vrede, op de troon van David.
Op maandag 25 december, Eerste Kerstdag, wordt om 10 uur het Kinderkerstfeest voor en door de kinderen gevierd.
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel