Orgel Bijbelboek

Daarom, zo zegt de Here HERE: Zie, Ik leg in Sion een steen ten grondslag, een beproefde steen, een kostbare hoeksteen van een vaste grondslag; hij die gelooft, haast niet.

Jesaja 28:16

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over vader Jacob


Datum: 21 november 2023

Zondag 26 november leidt ds. J.L. de Jong uit Soest de morgendienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
In Hosea 12 lezen we hoe aan Israël en Juda de spiegel wordt voorgehouden. Daarbij maakt de profeet gebruik van gebeurtenissen uit het leven van (voor)vader Jakob. Het terugdenken aan zijn leven speelt een grote rol in dit hoofdstuk. Bedrog en inhaligheid zijn zondige zwaktes in het leven van vader Jakob. Vasthoudendheid is zijn gelovige kracht. Israël moet terug naar wat de kracht van vader Jakob was in zijn leven met God.
De middagdienst begint 17 uur. Dominee B. Loonstra uit Utrecht zal dan de dienst leiden. De Schriftgedeelten zijn Genesis 22:1-6, Leviticus 20:1-7 en Romeinen 3:22-26. Het thema is: Afschuw - schuw - Uw. Ten tijde van het Oude Testament brachten volken aan afgoden kinderoffers. God de Heer keert zich daar fel tegen. Is het offeren van kinderen echt verleden tijd? En hoe is het bij God zelf, die de dood van zijn mens geworden Zoon als offer heeft aanvaard? 
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel