Bijbelboek Orgel

Indien Christus in u is, dan is wel het lichaam dood vanwege de zonde, maar de geest is leven vanwege de gerechtigheid.

Romeinen 8:10

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over genadetijd


Datum: 08 november 2023

Zondag 12 november leidt ds. J. Jonkman uit Zeewolde beide diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
In de morgendienst wordt voorbereiding gehouden op het Heilig Avondmaal en gaat de preek over Filippenzen 4:4. Het thema is: "Oproep om altijd blij te zijn". Lijnen: Hoe werkt dat? – Het eigenen van deze blijdschap – het altijd werkzame van deze blijdschap. Kun je iemand bevelen blij te zijn? Dan overvragen wij elkaar, zeker in verdrietige situaties. Toch staat de oproep in de tekst. Hoe kan Paulus, die toch wist wat er allemaal in het leven kan gebeuren, deze oproep laten staan? Wat is hiervan het geheim? En werkt dit altijd door? In de preek wordt daar wat dieper op ingegaan.
In de middagdienst (aanvang 17 uur) is de tekst Jozua 10:12-14. Het wonder van het stilstaan van zon en maan. Natuurkundig is dit onmogelijk. Maar bij God niet. Maar wat is de boodschap? Die heeft met tijd te maken. Ten diepste: met genadetijd. Het thema is: "God zet zon en maan stil"- een wonder voor Israël – een boodschap voor heel de wereld – een teken om niet te vergeten.
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht.
De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams
 Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel