Orgel Bijbelboek

Want: Alle vlees is als gras en al zijn heerlijkheid als een bloem in het gras; het gras verdort en de bloem valt af, maar het woord des Heren blijft in der eeuwigheid. Dit nu is het woord, dat u als evangelie verkondigd is.

1 Petrus 1:24-25

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over ontzaglijk, hartelijk en weldadig leven


Datum: 03 oktober 2023

Zondag 8 oktober leidt ds. F.W. van der Rhee uit Veenendaal om 10 uur de morgendienst in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
De preek gaat dan over 1 Petrus 3:1-7 en het thema is: Christelijk leven, aanwijzingen voor vreemdelingen. Petrus schrijft zijn brief aan christenen die het leven uit hun geloof steeds moeilijker wordt gemaakt. De invloed van keizer Nero maakt dat het klimaat vijandig voor hen is geworden. Hoe moeten ze zich daartoe verhouden? Petrus geeft daarvoor heel concrete aanwijzingen, waarbij de lijdensweg van Jezus als voorbeeld mag dienen. Leef ontzaglijk, leef hartelijk en leef weldadig.
's Middags om 17 uur leidt ds. H.M. Mulder uit Veenendaal de dienst. Hij was nog bezig met het uitwerken van de liturgie, waarvan nog geen gegevens gedeeld konden worden.
Nagekomen info: Het gaat over wijsheid. Job wijst in dit hoofdstuk op de wijsheid en mogelijkheden van ons mensen, maar daar vindt hij geen echte wijsheid. Want die wijsheid komt van de Heere en wordt kernachtig verwoord in vers 28.
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams
Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel