Bijbelboek Orgel

Daarom, zo zegt de Here HERE: Zie, Ik leg in Sion een steen ten grondslag, een beproefde steen, een kostbare hoeksteen van een vaste grondslag; hij die gelooft, haast niet.

Jesaja 28:16

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over Gods dienst aan ons


Datum: 25 september 2023

Op zondag 1 oktober leidt ds. J. Breman uit Heteren beide diensten in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer, waarin aan de hand van de beschrijving van de tabernakel in het boek Exodus nagedacht wordt over de ware Godsdienst.
De morgendienst begint om 10 uur. Het zit helemaal in ons om bij Godsdienst te denken aan onze dienst aan en voor God. Altijd weer leggen we als vanzelf de nadruk op wat wij moeten doen om God te plezieren. Dit is een fundamentele fout in ons denken na de zondeval. Want de ware Godsdienst begint niet bij ons, maar bij God. Wanneer God midden in de woestijn aan Mozes de opdracht geeft om voor God een heiligdom te bouwen, dan is dat puur en alleen omdat God verlangt naar het contact en de gemeenschap met Zijn volk. Exodus 25:8 is daarbij een kerntekst die we in de morgendienst nader willen bezien. “En zij moeten voor Mij een heiligdom maken, zodat Ik in hun midden kan wonen.” Het gaat dus niet om onze dienst aan God, maar om Gods dienst aan ons.
In de middagdienst, aanvang 17 uur, gaat het verder met de boodschap die God voor ons heeft met de smetteloos witte omheining rond het tabernakel- complex. Als zondige mensen naderen tot God en leven in Zijn nabijheid: het kan in feite niet, maar heilsfeitelijk kan het toch. We kunnen uitzien naar een gezegende zondag met de levende Verlosser Jezus Christus in ons midden. Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams  Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel