Bijbelboek Orgel

Wederom zeg Ik u, het is gemakkelijker, dat een kameel gaat door het oog van een naald dan dat een rijke het Koninkrijk Gods binnengaat.

Mattheüs 19:24

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over verrassende genade van God


Datum: 31 juli 2023

Op zondag 6 augustus leidt ds. J. Breman uit Heteren beide diensten om 10 en 18:30 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
's Morgens wordt Richteren 13:19-32 gelezen. In Richteren 13 zijn we op één van de dieptepunten in het OT beland. Het is geestelijk en maatschappelijk gezien een heel erg donkere tijd. Het is goed om deze tijd te duiden, omdat er zoveel parallellen zijn met onze tijd. Maar juist tegen de inktzwarte achtergrond van zonde en rebellie schittert de verrassende genade van God. Om dat te zien gaat het er wel om dat we ons richten op Gods genade. Dan zullen ook wij Gods verrassingen meemaken.
's Avonds wordt Psalm 73 gelzen, dan krijgen we via de dichter Asaf een inkijkje in hevige aanvechtingen die er juist in het leven van gelovige kinderen van God kunnen zijn. Het is goed om ruimte te nemen om deze geloofsaanvechting te schetsen. Daar blijft Asaf in Psalm 73 gelukkig niet in steken. En wij hoeven daar dus ook in onze aanvechtingen niet te blijven steken. De oplossing wordt geboden en we kunnen met Asaf een nieuwe kijk krijgen op de bestemming van ons mensen, een nieuwe kijk op jezelf en last but not least en nieuwe kijk op wat echt van (eeuwige) waarde is.
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams

Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel