Orgel Bijbelboek

Hoeveel beter is het, wijsheid te verkrijgen dan goud, hoeveel verkieslijker is het, verstand te verwerven dan zilver!

Spreuken 16:16

Nieuws

Terug naar overzicht

Hemelvaartsdag vieren in De Wegwijzer


Datum: 16 mei 2023

Op donderdag 18 mei is het Hemelvaartsdag, dan leidt ds. C.C. den Hertog uit Nijmegen de dienst om 09:30 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer. Lukas 24: 44-53 wordt gelezen - opvallend is dat er staat dat de leerlingen met grote vreugde terugkeren naar de stad. Dat is apart: ze hebben toch net afscheid genomen van Jezus? En die stad is toch datzelfde Jeruzalem waar Jezus gekruisigd is, waar zij Hem in de steek hebben gelaten en waar Jezus om weende toen Hij de stad naderde? In Handelingen staat dat ze in die stad ook vervolgd en bedreigd worden - waarom dan vol vreugde teruggaan?
Niet die stad is veranderd, ook de leerlingen zijn niet heel anders - maar ze weten dat Jezus Christus in de hemel is en dat Hij vanuit de hemel hoe dan ook zegenend nabij is. Dat maakt alles anders en daarom vieren ze Hemelvaartsfeest. Dat is voor ons een belangrijk woord: in de wereld is van alles aan de hand. In het groot en in het klein. Hemelvaart vertelt ons niet dat dat er allemaal niet is, maar het verkondigt ons dat de Levende vanuit de hemel ons nabij is en zegent. Dat geeft uitzicht en moed.
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht.