Orgel Bijbelboek

Veracht de profetieën niet, maar toetst alles en behoudt het goede.

1 Tessalonicenzen 5:20

Nieuws

Terug naar overzicht

Goede Vrijdag en Pasen vieren in De Wegwijzer


Datum: 03 april 2023

Op 7 april, Goede Vrijdag, leidt prof. dr. A. Huijgen uit Kampen de avonddienst om 19:30 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer. De preek gaat over Mattheüs 27: 51 het voorhangsel gescheurd. Het is opvallend dat het kleed dat in de tempel het heilige afschermt, scheurt als Jezus sterft. Het scheurt opvallend van boven naar beneden - dat zou je niet verwachten. In de preek staan we stil bij de betekenis van dit scheuren. Allereerst is het een oordeel over al wat er verkeerd is gegaan, wat zonde is. Vervolgens biedt het ook opening: de toegang tot God is vrij! In de derde plaats is het gescheurde voorhangsel een teken van Jezus' overwinning: de hele tempeldienst is nu vervuld.
Zondag 9 april, Eerste Paasdag, leidt ds. G.P.M. van der Linden uit Hilversum de dienst om 10 uur. De middagdienst (aanvang 17 uur) wordt geleid door ds. P.J. den Hertog uit Amsterdam. De lat ligt zo hoog… De druk is hoog voor heel veel mensen. Je moet je steeds bewijzen en een geslaagd mens zijn. Als je naar verschillende mensen om je heen kijkt en dan naar jezelf, dan heb je het gevoel dat je faalt. Wat kan het donker zijn… Maar Pasen en de lente (en die twee hebben veel gemeenschappelijk) komen met een bevrijdende boodschap. Daarvan is Jezus de kern. Het licht overwint! 
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu op cgkmijdrecht.nl/onlinediensten. Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel