Bijbelboek Orgel

En doet bij dit alles de liefde aan, als de band der volmaaktheid.

Kolossenzen 3:14

Nieuws

Terug naar overzicht

Voorbereiding HA in De Wegwijzer


Datum: 21 maart 2023

Op zondag 26 maart leidt ds. C. van Atten uit Leiden beide diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
De morgendienst staat in het teken van de voorbereiding op het Heilig Avondmaal. In de verkondiging gaat het om de belijdenis van Petrus: hij zegt dat Jezus de Messias, de Christus is, Zoon van God. Dat is zeer opmerkelijk in de tijd van toen, zoals het trouwens in onze dagen ook opmerkelijk is om dat te belijden. Jezus roept ons er wel toe op. Even later zegt Petrus dingen die laten zien dat hij er totaal geen zicht op heeft dat de weg van deze Messias door het lijden heen gaat. Het gaat door het lijden heen naar het licht, voor Petrus en allen die Jezus volgen in geloof. 
In de middagdienst (aanvang 17 uur) gaat het over Psalm 13. Die begint met een hevige klacht, omdat er een vijand is die het David uitermate moeilijk maakt. De Psalm eindigt echter met een juichend loflied, waarin de gelovige
zijn geloofsvertrouwen uitzingt. Er is dan nog niets gebeurd, maar tijdens het uiten van deze Psalm groeit kennelijk het geloofsvertrouwen, en daarin anticipeert David op de uitredding. Dat is de kracht van de Psalm, een dimensie van het geloof, die ook wij mogen zien en ervaren.
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu op cgkmijdrecht.nl/onlinediensten. Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel