Orgel Bijbelboek

Jezus antwoordde: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, tenzij iemand geboren wordt uit water en Geest, kan hij het Koninkrijk Gods niet binnengaan.

Johannes 3:5

Nieuws

Terug naar overzicht

Schuld schaamte en boete in De Wegwijzer


Datum: 13 maart 2023

Zondag 19 maart wordt de morgendienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer geleid door ds. P.L.D. Visser uit Veenendaal. Schuld, schaamte en boete zijn weer helemaal terug. Of het nu gaat om ons slavernijverleden of om grensoverschrijdend gedrag bij de NOS, we komen er niet onderuit. Er blijken grenzen te zijn, daders en slachtoffers. In het publieke debat gaat het daarover. Want er moet betaald worden. Daders moeten aftreden, terugtreden en/of gestraft worden.
In de lijdenstijd voorafgaand aan Pasen concentreert de kerk zich op de boete die Jezus Christus doet met zijn lijden en sterven. Zelf is Hij onschuldig, maar lijdt Hij voor mensen als u en ik. Ons strafblad wordt aan het kruis gespijkerd. Zo staat het wat cryptisch in het Nieuwe Testament. Wat dat met ons te maken heeft? Daarover gaat het zondagochtend in de dienst.
De middagdienst (aanvang 17 uur) wordt geleid door ds. D. Quant uit Houten. In Schotland woedt momenteel een politieke strijd rond mevrouw Kate Forbes. Zij heeft zich kandidaat gesteld voor het premierschap, maar heeft persoonlijk stevige christelijke opvattingen over allerlei ethische thema’s. Kan zij dan zo wel premier zijn? Goede kwaliteiten, maar politiek ongewenst… Is de kerk vrij van ongewenste politieke machtsuitoefening?
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu op cgkmijdrecht.nl/onlinediensten. Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel