Bijbelboek Orgel

Gerechtigheid zal de gordel zijner lendenen zijn en trouw de gordel zijner heupen.

Jesaja 11:5

Nieuws

Terug naar overzicht

Vierde Lijdenszondag in De Wegwijzer


Datum: 07 maart 2023

Zondag 5 maart wordt de morgendienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer geleid door ds. J.A. de Kok uit Utrecht-West. Dan wordt Mattheüs 4:1-11 gelezen. Het gedeelte dat ook wel bekend staat als ‘de verzoeking in de woestijn’. We zien hoe Jezus door de duivel verzocht wordt om tegen God, en voor Zichzelf te kiezen. Een tactiek die de duivel bij alle mensen gebruikt om ze bij God vandaan te houden. Maar Jezus blijft staande tegen de duivel! Hoe deed Hij dat? En waarom deed Hij dat? Daarover gaat het komende zondagmorgen.
De middagdienst (aanvang 17 uur) wordt geleid door student J. Verschoof uit Lisse. Dan gaat de preek over de zalving van de Heere Jezus door Maria. Een hele mooie en veelzeggende geschiedenis. De Heere Jezus noemt de zalving een goed werk omdat het een voorbereiding is op Zijn begrafenis. In deze Lijdenstijd is het goed om stil te staan bij Zijn lijden. Hij is vrijwillig gestorven en begraven om de straf te dragen van iedereen die in Hem gelooft. Hij noemt in Mattheüs 26 vers 13 de boodschap van Zijn begrafenis goed nieuws. Hij wil dat het in de hele wereld verteld zal worden. Dat mag zondag ook in Mijdrecht weer gebeuren. Bent u erbij? 
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu op cgkmijdrecht.nl/onlinediensten. Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel