Orgel Bijbelboek

Wederom zeg Ik u, het is gemakkelijker, dat een kameel gaat door het oog van een naald dan dat een rijke het Koninkrijk Gods binnengaat.

Mattheüs 19:24

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over de band met God bewaren


Datum: 11 mei 2022

Op zondag 15 mei hoopt prof. dr. G.C. den Hertog uit Apeldoorn beide diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer te leiden.
In de morgendienst lezen we Johannes 21:1-14. Het is een paar weken na Pasen, Jezus' leerlingen zijn niet in Jeruzalem gebleven, maar zijn inmiddels in het noorden van Israël en hebben hun vroegere werk weer opgepakt. Komen ze daar dan de Opgestane ook tegen? Waar dan, en hoe? En helpt ons dat om ook vandaag Jezus te vinden?
In de middagdienst lezen we Jozua 22. Er ontstaat verdenking binnen Israël over de stammen in het noordoosten, die op eigen gelegenheid een groot altaar hebben gebouwd. Het zal toch niet zo wezen dat ze zich van de anderen en van de God van Israël losmaken?! De verontrusten zijn te vroeg met hun conclusies. De stammen in het noordoosten willen de band juist bewaren en denken aan de toekomst: hoe houden we onze kinderen bij het geloof? Dit bijbelgedeelte laat ons zien hoe je je kunt vergissen als je niet eerst vraagt hoe het zit, en vooral ook hoe God mensen bij elkaar brengt en houdt.
Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten kunt u live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu die op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten te vinden is. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel