Orgel Bijbelboek

Wie op de HERE vertrouwen, zijn als de berg Sion, die niet wankelt, maar voor altoos blijft.

Psalmen 125:1

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over de opstanding


Datum: 19 april 2022

Zondag 24 april leidt ds. M. Bergsma uit Utrecht de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
"Ik ben de opstanding en het leven. Wie in Mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft." Woorden van Jezus. Maar wie is Jezus Christus? Waarom is het Paasfeest (het feest van de opstanding van Jezus) in de kerk zo'n groot feest? En wat betekent dat voor mij? Over dat soort vragen zal het gaan in de preek komende zondagochtend.
's Middags om 17 uur leidt ds. J. Jonkman uit Zeewolde de dienst die gaat over 1 Corinthiërs 15: 47-49. Onze bestaanswijze vóór de opstanding en onze bestaanswijze ná de opstanding. Nu nog is ons bestaan uit de aarde, stoffelijk. Na de opstanding is onze bestaanswijze hemels, geestelijk. Wat moeilijker gezegd: de continuïteit en de discontinuïteit tussen nu en straks. Wat gaat niet mee van ons en wat gaat wel mee, maar hoe dan? Ds. Jonkman hoopt dat allemaal wat uit te werken. Paulus opent verrassende vergezichten, die nu al in Christus vastliggen. Troost en hoop in en door de opstanding van Jezus Christus. Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten kunt u live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu die op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten te vinden is. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel