Bijbelboek Orgel

Zeg niet: Ik zal het kwaad vergelden; wacht op de HERE, Hij zal u helpen.

Spreuken 20:22

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over de weg van de graankorrel


Datum: 14 maart 2022

Zondag 20 maart leidt ds. B. Reinders uit Zwartsluis de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
In de morgendienst gaat de preek over Johannes 12:21b. Een groepje buitenlanders in Jeruzalem zouden Jezus wel willen zien. Jezus lijkt daar niet op in te gaan, maar het blijkt voor Hem wel een cruciaal moment in Zijn leven op aarde. Hij zal Koning zijn, niet alleen voor Israël, maar van een wereldwijd volk van gelovigen. Maar, niet met geweld. Nee, als een graankorrel die in de aarde sterft om vrucht te dragen. Wil je Jezus zien? Prijs Hem om Zijn opofferende liefde. Maar… volg Hem dan ook op de weg die Hij ons daarbij wijst: de weg van de graankorrel. Wat dat inhoudt, dat hoor je zondagmorgen.
's Middags om 17 uur leidt prof. dr. A. Huijgen uit Kampen de dienst en gaat de preek over Johannes 19:19-22, over het opschrift bij Jezus’ kruis. Hiermee bespot Pilatus niet alleen Jezus zelf, maar ook het Joodse volk door boven het kruis een opschrift te laten bevestigen met de tekst ‘Jezus de Nazarener, de koning der Joden’. Tegelijkertijd geldt dat God die in de hemel zit, hierom als laatste lacht (Ps. 2). Intussen geldt dat wie bij Jezus wil horen, niet op applaus hoeft te rekenen, maar ook wel eens het mikpunt van spot kan worden. We moeten onszelf maar niet al te serieus nemen. Naast spot is het opschrift ook verkondiging van Jezus’ koningschap en wel in de drie belangrijkste talen: die van de godsdienst (Hebreeuws), van de filosofie (Grieks) en van de macht (Latijn). Ten derde is dit opschrift ook profetisch te noemen: al is er nu nog niets van te zien, maar de toekomst is aan koning Jezus Christus. Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten kunt u live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu die op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten te vinden is. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel