Orgel Bijbelboek

Wie op de HERE vertrouwen, zijn als de berg Sion, die niet wankelt, maar voor altoos blijft.

Psalmen 125:1

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over groot is uw geloof


Datum: 07 maart 2022

Zondag 13 maart leidt ds. J. Hoefnagel uit Zeist de diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
In de morgendienst gaat de preek over Johannes 1: 29 en het thema is: Jezus aangewezen als het Lam van God. Aan het begin van Jezus’ werk op aarde laat Hij zich door Johannes de Doper voorstellen aan de mensen. Hij is God en haat al het geweld en onrecht op aarde en Hij is gekomen om daarin verandering te brengen. Nu laat Hij zich niet voorstellen als een Rechter of als een leeuw, maar als een Lam. Hij behaalt de overwinning niet door te vechten, maar door te lijden.
's Middags word Mattheus 15: 28 gelezen: "O vrouw, groot is uw geloof; het zal gebeuren zoals u wilt. En haar dochter was vanaf dat moment gezond."
Met een vrouw die niet bij het joodse volk behoorde wil Jezus zijn discipelen leren wat geloven is. Hij leert hen om niet te oordelen over een ander, niet hoogmoedig te zijn, maar begripvol en bewogen te zijn met een ander. Want juist deze vrouw heeft heel goed begrepen Wie Jezus is en gaat daarom naar Hem toe om hulp voor haar dochtertje die van een demon bezeten is. Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten kunt u live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu die op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten te vinden is. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel