Bijbelboek Orgel

Betaalt aan allen het verschuldigde, belasting aan wie belasting, tol aan wie tol, ontzag aan wie ontzag, eerbetoon aan wie eer toekomt.

Romeinen 13:7

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over het volgen van Jezus


Datum: 08 februari 2022

Zondag 13 februari leidt ds. H.M. Mulder uit Veenendaal de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
De Schriftlezing is uit Markus 1:14-20 en Markus 2:14-17 en het thema: Wie volg jij? Het gaat over het volgen van Jezus. Hoe doe je dat? We horen hoe 5 jongemannen geroepen worden door Jezus en wat dat voor hen betekent.
Er wordt daarbij naar het gezag van Jezus en het gedrag van de discipelen gekeken.
's Middags om 17 uur gaat ds. C. Westerink uit Nijkerk voor en is de Schriftlezing uit Lukas 15: 4-7. Jezus verklaart het doel van Zijn komst en werk in de wereld. Hij gebruikt daarvoor het bekende beeld van de Goede Herder Die hart heeft voor Zijn schapen. Ondanks Zijn goede zorg verliest Hij toch een schaap, doordat het van de kudde afdwaalt. Wat deze Herder dan doet, is in feite de boodschap van het Evangelie. Hij mist het verlorene, zoekt het verdwaalde en verblijdt Zich over het gevondene.
Zo is en doet Jezus. Hij is bewogen met de nood van verloren mensen. Hij heeft er zelfs Zijn leven voor over gehad om hen te behouden. En het einde is blijdschap bij deze Herder en bij God in de hemel, Die zo lief de wereld heeft gehad dat Hij Zijn Zoon gaf om verlorenen te zoeken en te vinden. De online diensten kunt u live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu die op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten te vinden is. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel