Bijbelboek Orgel

En het overige viel in goede aarde en opkomende en uitstoelende gaf het vrucht, en het droeg tot dertigvoud, zestigvoud en honderdvoud toe.

Marcus 4:8

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over Jona als geroepen profeet


Datum: 22 november 2021

Zondag 28 november leidt ds. J.W. Schoonderwoerd uit Schiedam beide diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
In de morgendienst gaat de preek over het eerste hoofdstuk van Jona. Jona loopt weg voor zijn roeping als profeet en brengt daardoor niet alleen zichzelf maar ook anderen in groot gevaar. Het schip waarop hij en anderen zich bevinden dreigt te vergaan. De opvarenden zoeken redding. Maar wat kan Jona daarin nog betekenen? Hij blijkt juist de oorzaak. Wat kunnen christenen voor de wereld om hen heen betekenen?
In de middagdienst is de tekst ook uit Jona 1, nu vanaf vers 11. Redding voor de andere opvarenden blijkt er alleen te zijn als ze Jona in zee werpen. Wat wil dit zeggen? Toch wordt ook Jona gered en dat op een zeer wonderlijke wijze. Wat betekent dat? We zien overeenkomst maar ook verschil tussen Jona en Jezus. De online diensten kunt u live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu die op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten te vinden is. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel