Orgel Bijbelboek

Ja, wij willen de HERE kennen, ernaar jagen Hem te kennen. Zo zeker als de dageraad is zijn opgang. Dan komt Hij tot ons als de regen, als de late regen, die het land besproeit.

Hosea 6:3

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over vertrouwen op Gods genade


Datum: 08 november 2021

Zondag 14 november leidt prof. dr. G.C. den Hertog uit Apeldoorn beide diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
In de morgendienst gaat de preek over Lukas 7:1-10. In het grensstadje Kapernaüm is Jezus gaan wonen, buiten de ‘biblebelt’. Waar het meestal water en vuur is tussen Romeinen en Joden, doen de leiders van de synagoge een goed woordje voor de garnizoenscommandant bij Jezus. Ze zeggen dat hij het ‘waard’ is dat Jezus op zijn verzoek om hulp ingaat. De centurio zelf reageert andersom: hij is het niet waard dat Jezus onder zijn dak komt. Wat telt is het oordeel van Jezus, en Hij verbaast zich over het grote geloof van de Romeinse officier!
In de middagdienst gaat het over Psalm 26. De dichter geeft daar te kennen dat hij in oprechtheid voor Gods aangezicht wandelt. Is dat niet hoogmoed in plaats van geloof? Over de verhouding tussen vertrouwen op Gods genade en weten dat je zaak recht is zal het gaan. De online diensten kunt u live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu die op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten te vinden is. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel