Bijbelboek Orgel

Hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here.

Romeinen 8:39

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over offergaven voor God


Datum: 01 november 2021

Zondag 7 november leidt prof. dr. G.C. den Hertog uit Apeldoorn beide diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
In de morgendienst gaat de preek over Marcus 12:41-44. Daar horen we dat Jezus bij de offerkist in de tempel gaat zitten en op een gegeven moment zijn leerlingen erbij roept. Hij ziet allerlei mensen die ‘van hun rijkdom geven’. Ze kijken naar wat ze van zichzelf hebben en wat ze kunnen missen geven ze aan de dienst van de Here. Maar een weduwe geeft haar hele bezit. Die begint dus niet bij haar bezit, haar zekerheid. Die was ook niet veel, want ze geeft twee stuivers (naar onze maatstaven). Ze levert zich daarmee over aan God, ze zet haar vertrouwen helemaal op Hem. Daarom haalt Jezus haar naar voren.
In de middagdienst gaat het over Deuteronomium 30:11-20. Daar staat dat het gebod ‘zeer dichtbij U’ is, ‘in uw mond en in uw hart om het te doen’.  We lezen ook Romeinen 10, waar Paulus deze woorden aanhaalt en dan dat gebod met Christus vereenzelvigt. Wat zegt dat over het gebod van God? Ik meen dat Deuteronomium ons laat zien dat de geboden van de Here geen regels uit een wetboek van strafrecht zijn, maar dat Hij er zelf in meekomt en het ons door zijn Geest mogelijk maakt om in zijn wegen te wandelen. Daarom staat er dan ook: kies het leven! Je mag ook zeggen: kies Hem die leeft en ons in Christus weghaalt uit de duisternis van de zonde om met Hem te wandelen in het licht.De online diensten kunt u live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu die op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten te vinden is. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel