Bijbelboek Orgel

Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend. De Here is nabij.

Filippenzen 4:5

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over de handen van God


Datum: 14 juni 2021

Op zondag 20 juni is er voorbereiding op het Heilig Avondmaal (dat op 27 juni gevierd wordt) in de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer. Ouderling Henk Aperloo leidt de dienst, de verkondiging gaat over Richteren 8:22-9:6, het thema is: Koning over Israël.
Gideon wordt gekroond tot koning. Aanvankelijk wijst hij het volk Israël op God die Koning is, maar volgt al snel zijn eigen weg. Hij is op eer belust. Zijn zoon Abimelech is een graadje erger. Hij onderdrukt het volk en is gewetenloos. Het zijn geen koningen naar Gods hart. Dat was David wel en via hem wordt verwezen naar de Heere Jezus Christus. Hij is de Koning die Gods volk komt redden. Hij zoekt niet naar zijn eigen eer, maar die van Zijn Vader. Aanvaarden wij Hem als onze Koning?! Die Koning nodigt ons aan Zijn avondmaalstafel. Hij wil met ons het bruiloftsmaal delen. Daar gedenken wij het grote offer dat hij voor Zijn volk en voor ons heeft gebracht.
De tweede dienst om 18:30 uur wordt geleid door ouderling Peter Koning.
De verkondiging gaat over de handen van God. Dit naar aanleiding van Jesaja 49 vers 16. God strekt Zijn handen uit naar jou. Leg je dit naast je neer of wil je in Zijn handen vallen?
Op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten treft u een link van kerkdienstmeebeleven.nu waarmee u de online diensten live of achteraf kunt volgen. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel