Orgel Bijbelboek

En Hij, die op de troon gezeten is, zeide: Zie, Ik maak alle dingen nieuw.

Openbaring 21:5

Nieuws

Terug naar overzicht

Een gebed om zegen voor de volken


Datum: 17 mei 2021

Zondag 23 mei is het Eerste Pinksterdag en leidt student J. Verschoof uit Lisse de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
Iemand heeft eens gezegd: 'Voor één kus van Jezus' mond geef ik al die zwarte grond.' Oftewel: hij wilde wel alles verliezen om maar door de Heere Jezus geliefd te worden. Ken je ook de liefde van de Heere Jezus? Die liefde is zo groot dat Hij, ondanks je hemelhoge zonde en schuld, ook voor jou door de dood gegaan is en Zijn leven aan het kruis gegeven heeft, als je maar in Hem gelooft. Het is van levensbelang om te geloven in het Evangelie want zonder Jezus zal je eeuwig verloren gaan. Filippus wist dat en ging daarom onderweg om mensen over Jezus te vertellen. De Heilige Geest wees hem daarbij de weg, stap voor stap. In de preek hopen we te horen hoe de Heilige Geest de weg wijst. Waaruit Hij wijst en door wie Hij wijst.
's Middags om 17 uur leidt ds. A.J. van der Toorn uit Leiden de dienst. Noem rustig je nationaliteit, je taal, je geboorteland, want voor ieder volk ter wereld geldt dat God ernaar op zoek is gegaan. De komst van de Heilige Geest op het Pinksterfeest heeft laten zien dat God onze Maker via het volk Israël alle volken van de wereld zoekt. Hij wil hen redden door het geloof in Jezus Christus. Bij dat zoeken van God hoort een gebed als Psalm 67. Zondagmiddag lezen we samen die Psalm: een gebed om zegen voor de volken.

Op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten treft u een link van kerkdienstmeebeleven.nu waarmee u de online diensten live of achteraf kunt volgen. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel