Bijbelboek Orgel

Indien wij ontrouw zijn, Hij blijft getrouw, want Zichzelf verloochenen kan Hij niet.

2 Timoteus 2:13

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over Uw koninkrijk kome


Datum: 08 februari 2021

Zondag 14 februari is het weer de eerste lijdenszondag van dit jaar. 's Morgens om 10 uur leidt ds. P.G. Oskamp van de PKN in Waverveen de dienst in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer. We lezen uit Markus 6 en Lukas 4 over Jezus' optreden in Nazareth en zien dat het lijden voor Hem zich al vroeg in Zijn bediening aftekent en ook nog eens dichtbij huis. We zien dat verwondering en ergernis dichtbij elkaar kunnen liggen en dat Hij ook ons voor een keuze plaatst. Om Jezus kun je niet heen. Het is vóór of tegen Hem; een tussenweg is er niet. Maar het goede antwoord is voor ons evenmin vanzelfsprekend als voor de familie en bekenden van Jezus.
's Middags om 17 uur leidt ds. G. Vos de dienst. Overal in de wereld klinkt het: Uw naam worde geheiligd en Uw koninkrijk kome. Het gaat om wat God door Christus doet in mensen. Nu en straks. Deze woorden zijn overal gebeden. Op ziekbedden. Op slagvelden. In moeilijkheden. In blijde tijden. Ze gaan over het hart van Christus boodschap tot ons. En zijn werk in ons. Hier, nu, en straks. Bent u niet benieuwd?

Op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten treft u een link van kerkdienstmeebeleven.nu waarmee u de online diensten live of achteraf kunt volgen. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel