Bijbelboek Orgel

Want waar het hart vol van is, daarvan spreekt de mond.

Lucas 6:45b

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over hulpverlening


Datum: 02 februari 2021

Op zondag 7 februari worden de diensten in De Wegwijzer afgestemd op de jaarlijkse hulpverleningszondag. Sinds de watersnoodramp van februari 1953 staat in de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland één dag in het jaar in het teken van hulp aan de naaste in nood. 's Morgens om 10 uur leidt student J.A. de Kok uit Voorthuizen de dienst. We staan stil bij de wonderbare spijziging. Een overbekende geschiedenis waarin duizenden mensen naar Jezus toekomen voor hulp. De wijze waarop Jezus met hen omgaat maakt duidelijk dat Hij de grote Hulpverlener is die wij mensen nodig hebben. Zonder Hem gaan we zelfs hulpeloos verloren! Maar met Hem gaan we gesteund en gesterkt door het leven, met open ogen en een open hart voor waar wij zelf mensen kunnen helpen. Dat is de kern van hulpverleningszondag, en in dat kader staat ook de verkondiging vanuit Mattheüs 14:13-21.
's Middags om 17 uur leidt ds. R.G. den Hertog uit Amsterdam de dienst. Jezus daagt ons uit om te leven vanuit overvloed. In Marcus 6:30-44 lezen we het verhaal van de wonderlijke manier waarop Jezus 5000 mensen te eten gaf. Door dit verhaal te vertellen wil Marcus ons iets leren over wie Jezus is en over wat Zijn komst in deze wereld veranderd heeft. In een wereld die geregeerd wordt door schaarste en dreigende tekorten, leert Jezus ons te leven vanuit daadwerkelijke betrokkenheid en vrijgevigheid.

Op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten treft u een link van kerkdienstmeebeleven.nu waarmee u de online diensten live of achteraf kunt volgen. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel