Orgel Bijbelboek

Indien Christus in u is, dan is wel het lichaam dood vanwege de zonde, maar de geest is leven vanwege de gerechtigheid.

Romeinen 8:10

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over Adventsschemering


Datum: 01 december 2020

Zondag 6 december leidt ds. N.C. Smits uit Purmerend de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk.
De Schriftlezing is uit Klaagliederen 3:1-33, met als thema: Adventsschemering. Het boek Klaagliederen is een soort nulpunt in de Bijbel. Geestelijk gezien is het middernacht. Op dat punt beginnen we dit jaar met advent. Hoe donker is het in uw leven? Kerst is het feest van het licht. Wat bedoelt de Bijbel eigenlijk met licht? Hoeveel licht is er in uw leven?
's Middags om 17 uur leidt ds. G. Vos de dienst, Schriftlezing is dan uit 2 Petrus 3 en Openbaring 22. Over het vaccin tegen corona is al zoveel gesproken. Telkens gaat het weer langer duren. Waardoor mensen afhaken. Ze willen leven alsof er geen corona is. Waardoor het nog moeilijker wordt in de gezondheidszorg. De tweede komst van Christus en de nieuwe aarde is zo belangrijk voor de mensen. Toch haken mensen af. Niet doen zegt Petrus, want Hij komt.

Op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten treft u een link van kerkdienstmeebeleven.nu waarmee u de online diensten live of achteraf kunt volgen. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel