Orgel Bijbelboek

Zeg niet: Ik zal het kwaad vergelden; wacht op de HERE, Hij zal u helpen.

Spreuken 20:22

Nieuws

Terug naar overzicht

Startzondag in De Wegwijzer


Datum: 01 september 2020

Zondag 6 september leidt ds. G. Vos de dienst om 10 uur met enkele gemeenteleden en gasten in de Christelijke Gereformeerde Kerk. 

Jezelf verstoppen, als het leven van de inwoners van Nineveh afhankelijk is van jouw trouw. Dat doe je toch niet! Toen Jona zich verstopte aan boord leerde hij trouwe zeelui kennen, die het leven door zijn schuld zouden verliezen. Toen deed Jona alles om hen het leven te redden. Toen was hij wel gemotiveerd om naar mensen te gaan om hen terug te roepen naar God voor hun redding en welzijn. Zou God ons ook kunnen inschakelen om mensen te redden?

Zaterdag 05-09 ontmoeten we elkaar om 14 uur op het kerkplein. Om elkaar op een veilige en gezellige manier te ontmoeten. Voor de kinderen is er een speurtocht om 14:30 uur! 

Zondagmiddag 17 uur is de voorganger ds. P.A.C. Boom uit Boskoop, het Bijbelgedeelte Lucas 13:1-9, en het thema: Geduld en genade. We leven in een prestatiecultuur. Je moet het goed doen en fouten worden hard afgerekend. Je ligt uit het sportteam, je krijgt een motie van wantrouwen als bestuurder. En dit zien wij vaak als de beste oplossing. En de vraag is dan ook, waarom maakt God geen einde aan al die dingen die verkeerd zijn? In Lukas 13 vertelt de Here Jezus een gelijkenis over een vijgenboom. Al drie jaar komt de eigenaar kijken of er al vruchten aankomen, maar er is nog niets te zien. Dan maar omhakken toch? Die boom neemt ruimte in, daar kan beter een andere boom voor in de plaats komen. Maar dan zegt de wijngaardenier: Laat hem nog een jaar staan, ik zal de grond losmaken en er wat mest bij doen. Zo is God voor ons, Hij heeft geduld met ons en is genadig voor ons.

Op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten treft u een link van luisterkerk.nl waarmee u de online diensten live of achteraf kunt volgen. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel