Bijbelboek Orgel

Voor het grijze haar zult gij opstaan en aan de oude zult gij eer bewijzen en voor uw God zult gij vrezen: Ik ben de HERE.

Leviticus 19:32

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over het Heilig Avondmaal


Datum: 02 maart 2020

Zondag 8 maart leidt ds. J. van Dijken uit Nieuw Vennep de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. De preek zal gaan over Mattheus 26:1-13. Opvallend is dat Jezus heel duidelijk spreekt over zijn komende lijden en sterven. De reacties daarop zijn heel verschillend. De ene heeft een ongemakkelijk gevoel, een wegschuiven van dat onderwerp, een soort taboe. Een andere die met liefdevolle aandacht reageert wekt weer ergernis op, en dan is er nog één die een dode Jezus niet wenst, daar wil je niet bij horen, daar wordt je niet beter van. Hoe is onze reactie op moeilijke dingen als de dood? Bij Jezus gloort ook de opwekking uit de dood, dat geeft een bijzonder licht. Hoe is onze reactie op het spreken over het sterven van ons zelf en/of van een ander en dat van Jezus? Of willen we het daar liever maar niet over hebben?

Om 17 uur leidt ds. G.P.M. van der Linden uit Hilversum de middagdienst. In de Christelijke kerk vieren we vaak het Heilig Avondmaal. Het is een sobere maaltijd met brood en wijn om het lijden en sterven van Jezus en Zijn overwinning op de zonde en de dood te vieren. In deze 40-dagentijd is het mooi om de diepe betekenis van deze viering te overdenken en de mooie lijnen te zien naar het Joodse Paasfeest. In deze dienst is er geen viering, maar een nadenken over de betekenis ervan.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten van de Christelijke Gereformeerde Kerk op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel