Bijbelboek Orgel

Voor het grijze haar zult gij opstaan en aan de oude zult gij eer bewijzen en voor uw God zult gij vrezen: Ik ben de HERE.

Leviticus 19:32

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over de eenheid in de gemeente


Datum: 13 januari 2020

19 januari leidt ds. J. Breman uit Zwijndrecht beide diensten om 10 en 17 uur in De Wegwijzer, die in het teken staan van het vieren van het Heilig Avondmaal.

's Morgens: De eenheid in de gemeente van Jezus kun je vergelijken met bijv. de ME, die een gesloten cordon moet vormen om belagers en betogers geen kans te geven. Er is niets wat de Heilige Geest zo belangrijk vindt voor de gemeente van de Here Jezus als het één zijn in Hem. Met een levensgevaarlijke vijand als de duivel op de loer kunnen we ons geen onenigheid permitteren. Er staat gewoon teveel op het spel. God wil door middel van zijn gemeente mensen jaloers maken op en verlangend maken naar het volle en vreugdevolle heil in Christus. De gelovige viering van het Heilig Avondmaal is o.a. een praktische oefening om eensgezind te zijn in onze Here Jezus Christus.

 's Middags: We vieren het Heilige Avondmaal in een gemeente die niet volmaakt is. De verzuchting daarbij kan zijn: "leefden we maar in de tijd van het Nieuwe testament." Toch moeten we ons daar niet op verkijken. Alsof toen alles wel volmaakt was en vanzelf ging. We spiegelen ons daarom aan de gemeente van Korinthe in de dagen van de apostel Paulus. Een bruisende gemeente met toch heel veel ruis. Via een dieptepeiling naar deze gemeente en onze eigen gemeente komen we uit bij de enige remedie: het zijn de woorden van Jezus Zelf: "doe dit tot Mijn gedachtenis!" of nog korter: denk aan Mij! Denk aan Jezus zoals Hij voor u en jou en mij stierf op Golgotha. En zoals Hij opstond uit het graf en zit op de troon, naast de Vader. "Denk aan Mij, totdat Ik kom."

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten van de Christelijke Gereformeerde Kerk op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel