Bijbelboek Orgel

Indien wij ontrouw zijn, Hij blijft getrouw, want Zichzelf verloochenen kan Hij niet.

2 Timoteus 2:13

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over de lofzang van Simeon


Datum: 27 december 2019

Op 29 december leidt ds. D. Quant uit Houten de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. Op deze zondag na Kerst zijn we nog niet op de gebeurtenissen rond die Kerst uitgekeken. We gaan naar een gebeurtenis een aantal weken na de geboorte van Jezus, en komen in de tempel terecht. Daar is een zekere Simeon die het Kind in zijn handen houdt en zijn lofzang zingt. Maar als het ware in de schaduw van die lofzang komt daar een oude vrouw ten tonele. 84 jaar is ze, een merkwaardig getal. En als Lukas haar voorstelt, klinken er drie namen: Anna, Fanuël en Aser. Merkwaardige namen… we gaan er graag over nadenken.

Om 17 uur leidt prof. dr. A. Huijgen uit Kampen de dienst. God verlost het volk Israël van de vijanden door hun leger juist te verkleinen. Kennelijk is zwakte juist macht. Israëls leider Gideon blijkt ronduit angstig te zijn, maar God toont geduld met hem. Uiteindelijk wordt het volk verlost zonder dat ze er iets voor hoeven te doen: God verwacht de vijand.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten van de Christelijke Gereformeerde Kerk op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel