Orgel Bijbelboek

Indien Christus in u is, dan is wel het lichaam dood vanwege de zonde, maar de geest is leven vanwege de gerechtigheid.

Romeinen 8:10

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over zorg voor de schepping


Datum: 04 november 2019

Zondag 10 november leidt prof. dr. G.C. den Hertog uit Apeldoorn beide diensten in De Wegwijzer. 

Om 10 uur wordt Johannes 9 gelezen. In dit gedeelte geeft Jezus een blindgeboren man het licht in de ogen. Dan gaat het om een genezing die maakt dat je voor het eerst een huis ziet, de glimlach van een kind, een zonsondergang en noem maar op. Maar in de reactie van omstanders wordt duidelijk dat er nog een andere manier van blindzijn is, die je niet direct ervaart, en die daarom veel erger is. Dit verhaal staat in de Bijbel om ons duidelijk te maken wat echte blindheid is. En hoe je ervan af komt.

Om 17 uur is de Schriftlezing Psalm 147. De vragen van milieu en klimaatverandering houden ons vandaag erg bezig. We ontdekken dat we ons als mensen weinig hebben aangetrokken van de dieren en roofbouw gepleegd hebben op Gods aarde. Psalm 147 laat ons zien wat het ons te zeggen heeft dat God voor die dieren zorgt en zelfs luistert naar een nest jonge raven.

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel