Bijbelboek Orgel

Ik ben de goede herder. De goede herder zet zijn leven in voor zijn schapen.

Johannes 10:11

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over een geestelijke woonplaats


Datum: 28 oktober 2019

Zondag 3 november leidt ds. G. Vos de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. Saul is koning geworden omdat het volk – tegen de zin van de HERE in – vroeg om een koning (1 Sam. 9 en 10). Israel durfde het niet aan met het koningschap van God. En Saul? Saul ook niet! Saul gaat voor zijn eigen eer en bevestiging. (1 Sam. 15:22-23). Maar hij mag niet verder. In Christus hebben we een koning die zorgt. Laat je door Hem bevestigen, dan kun je altijd verder.

Om 17 uur leidt ds. A. Jansen uit Woerden de dienst waarin Psalm 142 gelezen wordt. Hoe ga je om met onrecht dat jou aangedaan is en veel stuk heeft gemaakt? Als het niet lukt om te vergeven en weer op te bloeien? En als God ook niets van zich laat merken en jij er alleen voorstaat? Dit is een levensecht probleem voor velen! Daardoor komen ze niet verder. Ook met God niet. Dat is begrijpelijk. Dan praat je niet zomaar over vergeving en loslaten. David laat in Psalm 142 eerlijk en persoonlijk zien hoe je van je diepste klacht kunt groeien naar blijdschap. En hoe je Gods tegenwoordigheid gaat merken. Het heeft 2 thema’s: als gelovige krijg je met grote moeiten te maken. En we moeten God herkennen als onze geestelijke woonplaats.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel