Orgel Bijbelboek

Zalig die treuren, want zij zullen vertroost worden. Zalig de zachtmoedigen, want zij zullen de aarde beërven.

Mattheüs 5:4-5

Nieuws

Terug naar overzicht

Scholendienst in De Wegwijzer


Datum: 23 september 2019

Zondag 29 september leidt ds. Vos om 10 uur in De Wegwijzer de Scholendienst voor allen die meeleven met de Julianaschool. 'Handen uit de mouwen.’ Dat is het thema van de Julianaschool die dit samen met verschillende kerken en gemeenten op de kaart heeft gezet. Een bijzondere uitwerking is te vinden in Exodus 17. God heeft bescherming beloofd aan het volk Israel op weg naar Kanaän. God geeft die bescherming wanneer Mozes, de voorbidder en leider tijdens een crisis zichtbaar bidt met zijn handen omhoog. In deze dienst willen we bidden voor een projekt voor kinderen in Afrika en dan ook geven voor dit project.

's Middags om 17 uur leidt ds. P.J. den Hertog uit Amsterdam de dienst met het thema: Je bent lucht voor me… Als iemand dat tegen je zegt, dan is dat niet best. Voor zo iemand besta je eigenlijk niet meer. In Lucas hoofdstuk 16 vertelt Jezus een parabel over een rijke man en een arme man. Uitgerekend die arme man krijgt van Jezus een naam: Lazarus (‘God is mijn redding’). Die rijke niet. Zegt Jezus tegen die rijke man: je bent lucht voor me? Nee, zeker niet, het is juist andersom! Jezus is lucht voor die rijke man en daarom maakt hij zichzelf een 'nobody'.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel