Orgel Bijbelboek

Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.

Galaten 5:22

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over een bron van levend water


Datum: 03 juni 2019

Zondag 9 juni is het Eerste Pinksterdag. Om 10 uur leidt ds. G. Vos de dienst in De Wegwijzer. In de morgendienst wordt Handelingen 2 en Jesaja 28 gelezen. Hoe gaat het verder na hemelvaart? Ooit liet God aan het volk Israel zien dat hij sprak door de mond van Mozes. De tekenen van Gods aanwezigheid waren bij Mozes en niet bij het volk. Naar hem moesten ze luisteren. Zo zijn op de Pinksterdag dezelfde tekenen van God aanwezig bij 120 van de leerlingen van Christus. Zij behartigen het onderwijs van Jezus. De Heilige Geest van Christus werkt in degenen die naar het onderwijs van Christus luisteren.

In de middagdienst om 18:30 leidt ds. C. Brouwer uit Maarssen de dienst. De preek zal gaan over de kerk als de door God gegeven getuige in deze wereld. Pinksteren brengt de kerk naar buiten.

Maandag 10 juni is de Tweede Pinksterdag. Om 10 uur leidt ds. A.J. van der Toorn uit Leiden de dienst. De Dode Zee heeft het diepst liggend wateroppervlakte ter wereld. Het water is zo zout, dat je er op blijft drijven. De mineralen uit de Dode Zee schijnen helend te zijn voor mensen met een huidziekte als psoriasis. Maar leven… dat doet er niets. Dat wil je daar ook niet eens meer verwachten, onmogelijk. Toch is dat wel precies waaraan God ons wil laten denken: een bron van levend water dat zoveel kracht heeft dat het zelfs de Dode Zee tot leven brengt. God brengt door Jezus en door de Heilige Geest leven dat de dood kan verdrijven.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel