Orgel Bijbelboek

Verdraagt elkanders moeilijkheden; zó zult gij de wet van Christus vervullen.

Galaten 6:2

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over waardevol zijn


Datum: 13 mei 2019

Op 19 mei leidt ds. G. Vos de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. Hij leest dan Genesis 14. Abraham, geroepen uit Mesopotamië, aangekomen in Israël blijft vertrouwen op Gods toezeggingen. Zeven in getal en veelomvattend. Lot, zijn neef gaat voor eigen idealen. Ten koste van Abraham. Tot verdriet van God. Na verloop van tijd is Lot als krijgsgevangene naar Mesopotamië. Zijn bezittingen is hij kwijt. Zal Abraham Lot helpen die hem zo vervelend liet zitten? Wat zal God doen?

Om 17 uur leidt ds. L.J. Koopman van Beverwijk-Westzaan de dienst. "Je bent waardevol..." Het is mooi als iemand dat tegen je zegt. Maar wanneer ben je waardevol? Ook als je gefaald hebt, en het leven je bij de handen afbreekt? Zelfs als anderen je waardevol vinden, kun je jezelf alsnog waardeloos voelen. De apostel Petrus laat ons in 1 Petrus 2 zien hoe God naar ons kijkt. God, Die alles van ons weet. Ook ons diepste falen en de zwartste bladzijden van ons leven. En toch. Toch gaf Hij het kostbaarste wat Hij had, Zijn eigen Zoon. Zo verklaart God ons zijn liefde. "Hoe ik ook denk, hoe ik ook denk, een mooier Geschenk ken ik niet."  

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel