Bijbelboek Orgel

Bidt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden.
Want een ieder, die bidt, ontvangt, en wie zoekt, vindt, en wie klopt, hem zal  opengedaan worden.

Matthe├╝s 7:7 en 8

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over beproeving of verzoeking


Datum: 18 maart 2019

Zondag 24 maart leidt ds. N.C. Smits uit Purmerend de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. De wereld lijkt steeds stuurlozer te worden. Stuurloos is vaak ook ons hart. Van Jezus dacht men even dat Hij het stuur in handen zou gaan nemen, maar hij werd gevangen genomen, bespottelijk gemaakt en gedood. Of was daarin toch de hand van God? Is Christus toch, verborgen, als Koning onder ons, een Koning met een doornenkroon?

Om 17 uur zal ds. G. Vos voorgaan, hij leest Lukas 22 vers 39 tot 46. Beproeving of verzoeking? Iets is een beproeving wanneer omstandigheden zwaar vallen. Anders is het, wanneer jij de enige bent, die een ander echt kan helpen, maar iedereen raadt het je af. Dat is een verzoeking. Het wordt dan aanlokkelijk om een verkeerde keus te maken. Heel aangrijpend lezen we over de verzoeking van Jezus en de discipelen in de olijven tuin. Dan komt er hulp uit de hemel.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in beide diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel