Orgel Bijbelboek

Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend. De Here is nabij.

Filippenzen 4:5

Nieuws

Terug naar overzicht

Gebed om vrijmoedigheid in De Wegwijzer


Datum: 21 mei 2018

Zondag 27 mei leidt ds. B. Witzier uit Houten de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. Kind van God zijn is de grootste rijkdom die een mens kan overkomen. Als gewoon schepsel ben je dat door de zonde niet meer. Hoe kun je dan weer kind van God worden? En kun je dat dan weten? Is het niet te hoog gegrepen dit te zeggen? De Heilige Geest, die Trooster wordt genoemd, brengt mensen zo ver. Als je kind van God bent, heb je toekomst want dan ben je ook erfgenaam. (zie Romeinen 8: 14-17)

's Middags om 17 uur leidt ds. P.A.C. Boom uit Boskoop de dienst. De schriftlezingen zijn uit Handelingen 4:23-31 en Psalm 2. Het thema is: Gebed om vrijmoedigheid (Zondag voor de vervolgde kerk). In grote delen van de wereld is de kerk een vervolgde kerk. En ook in het boek Handelingen wordt de kerk bijna vanaf het begin vervolgd. Wat doe je dan, hoe ga je daarmee om? Dat is voor ons actueel omdat wij mee lijden met de andere leden van het lichaam van Christus. En tegelijkertijd helpt het ons bij onze eigen gebeden. Hoe brengen wij onze moeiten in gebed voor God en mogen we dan een antwoord verwachten? Deze geschiedenis en de Psalm die daarin 'gebeden' wordt leren ons daar veel over.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel