Orgel Bijbelboek

En al wat gij in het gebed gelovig vragen zult, zult gij ontvangen.

Matthe├╝s 21:22

Nieuws

Terug naar overzicht

Biddag vieren in de Wegwijzer


Datum: 28 februari 2017

MIJDRECHT – Op woensdag 8 maart is het 'biddag voor gewas en arbeid'. In de Christelijke Gereformeerde Kerk 'De Wegwijzer', Koningin Julianalaan 22, worden dan twee diensten gehouden. Twee keer per jaar wordt er op een woensdag een bijzondere feestdag gevierd. Op de tweede woensdag in maart wordt de biddag, en op de eerste woensdag van november de dankdag gevierd.

De middagdienst die om 15 uur begint zal meer gericht zijn op de kinderen van de basisschoolleeftijd, die op die middag vrij hebben. Op biddag gaan we de kinderen vertellen over Hagar en Ismael. Hagar is boos op Sara, die haar hulp in de huishouding weg heeft laten sturen.  Ze gaat met haar tienerzoon door de woestijn naar de familie. Bij vader Abraham vandaan. ‘Met haar dolle kop’, zouden wij zeggen. De jonge raakt in schemertoestand door dorst. Hager kan het niet aanzien. God blijft betrokken op Ismael. God hoort. Hij laat Hagar een waterput zien. God hoort is het thema van ‘biddag' voor de voedselvoorziening en levensonderhoud. Voor gewas en arbeid.

's Avonds om 19:30 uur wordt er ook een dienst voor biddag gehouden. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten