Bijbelboek Orgel

Zalig die treuren, want zij zullen vertroost worden. Zalig de zachtmoedigen, want zij zullen de aarde beërven.

Matthe├╝s 5:4-5

Nieuws

Terug naar overzicht

Geloof is een geschenk in De Wegwijzer


Datum: 05 september 2016

Zondag 11 september leidt ds. G. Vos beide diensten in De Wegwijzer.

   Om 10 uur is er voorbereiding op het Heilig Avondmaal en gaat het over Handelingen 8: 9-25. Geloof is een geschenk. Van God ontvangen om te leven met Hem en met elkaar zoals Christus ons leert. Dat werd zichtbaar in Jeruzalem en Samaria na de komst van de Heilige Geest. De mensen gingen rekenen met God en begonnen elkaar steeds meer te gunnen. Simon de Tovenaar was bekend geworden door toverij en had er een ego door gekregen. Maar hij stopte met toverij en werd lid van een christelijke gemeente. Daar had je geen ego nodig. Mensen keken naar je om. Zodra Simon in de gemeente was wilde hij weer bouwen aan zijn ego. Hij wilde 'gaven' kopen, om daarmee te pronken. Petrus en Johannes kapten dit af. Erg is het wanneer we het geloof en de gemeente nodig hebben om meer te zijn dan een ander. Binnen of buiten de gemeente, dat mag nooit!  

 De middagdienst begint om 17 uur, de schriftlezing is Colossenzen 3: 1-14. De term Ietsisme kreeg door Ronald Plasterk bekendheid in een column in Intermediair. De meeste Nederlandse geloven zeker dat er iets is wat het leven zin geeft. Dat er na de dood iets is. Bijna alle lezers van dit blad hebben die overtuiging. Dat iets kan zijn: leven met Christus en leven voor onbepaalde tijd. Blijdschap, vergeving, vervulling, voldoening typeren het leven met Christus. Ben je zover dan voelt het niet als iets maar als verbondenheid en verwondering. De weg ernaar toe is verlossing. Wat is verlossing dan? Wat heb je daarvoor nodig?

  Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees de complete tekst op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten