Orgel Bijbelboek

Want hoger dan de hemel is uw goedertierenheid, tot aan de wolken reikt uw trouw.

Psalmen 108:5

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over: Don’t worry, be happy!


Datum: 09 november 2015

Zondag 15 november om 10 uur leidt ds. G. Vos de morgendienst in De Wegwijzer, die draait om de voorbereiding op het Heilig Avondmaal. Vanuit 1 Johannes 2.3 en 3.23 is de tekst voor de verkondiging: Hierdoor weten we dat we Christus kennen, namelijk als we zijn geboden in acht nemen. Stel: je vader is componist en is voor 3 maanden in Amerika. Jij hebt pianoles. Je lerares geeft een compositie op van je vader. Hij wil dat graag. Je studeert flink en speelt het voor op les. Je lerares is er niet gelukkig mee. Je hebt nogal wat noten laten verdwijnen en ook dingen gespeeld die er niet staan. Dit heeft hij vast niet bedoeld, zucht je. Je lerares doet een voorstel: Ik speel het voor en we nemen het op. Ze stuurt de mp3 opname naar je vader. 'Pianoles van Nico' schrijft ze in de mail. Opgelucht zeg je tegen de juf: gelukkig, dat stuk hoeft niet meer. Nu kijk de juf streng. Je vader is gelukkig blij. Maar ik niet. Nu gaan we hard aan het werk tot ik ook blij ben. Samen hebben jullie hard gewerkt. Soms met een brok in de keel. Totdat zij tevreden was, en jij blij.

Zondagavond 20 uur is er een vrij toegankelijke bespreking van het bijbelgedeelte.

 Om 17 uur begint de middagdienst, geleid door ds. L. Buijs uit Veenendaal. Het thema is: Don’t worry, be happy! Een bekende kreet. Niet piekeren maar vrolijk zijn. Wellicht is dat iets voor christenen om over na te denken. Niet dat de wereld aanleiding geeft om onbezorgd te zijn. Maar er is meer dan wij direct kunnen zien. Vanuit de geschiedenis van 2 Koningen 8: 5-23 willen we daarover nadenken.

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten