Bijbelboek Orgel

Veracht de profetieën niet, maar toetst alles en behoudt het goede.

1 Tessalonicenzen 5:20

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over een blik in de toekomst


Datum: 19 februari 2024

Zondag 25 februari leidt student R.B.J. van der Linden uit Gorinchem beide diensten in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
Om 10 uur begint de morgendienst. Op de derde zondag van de veertigdagentijd staan we stil bij grote vragen. ‘Wat doet God, hoe werkt Hij in deze wereld en in ons leven? Heeft Hij alles wel in de hand?’ Het zijn vragen die we kunnen stellen bij het lijden van Jezus. In het Bijbelgedeelte uit Johannes 11 komt de grote Priestervergadering in Jeruzalem bij elkaar. Het optreden van Jezus en de wonderen die Hij doet worden te groot en teveel. Straks gelooft iedereen in Hem… De vraag van de vergadering is: Wat moeten we met Jezus? Het besluit is eensluidend: Hij moet sterven. Waarom dit besluit? Waarom staat God dit besluit toe? Boeiende vragen, zeker als we dit aan alles wat we in ons leven meemaken spiegelen.
In de middagdienst (aanvang 17 uur) is het thema: ‘Eenmaal maakt U alles nieuw’. In deze leerdienst focussen we op het woord NIEUW. Wat is de betekenis van dit woord in de Bijbel en in artikel 37 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis? We lezen drie prachtige Bijbelgedeeltes, met name over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Daarmee krijgen we een blik in de toekomst, op de dag dat Jezus terugkomt! Iets om naar uit te zien.
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel