Orgel Bijbelboek

Want: Alle vlees is als gras en al zijn heerlijkheid als een bloem in het gras; het gras verdort en de bloem valt af, maar het woord des Heren blijft in der eeuwigheid. Dit nu is het woord, dat u als evangelie verkondigd is.

1 Petrus 1:24-25

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over het bittere zoet maken


Datum: 14 februari 2022

Zondag 20 februari leidt ds. M. Bot uit Maassluis de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
Als mensen zijn we snel geneigd om te oordelen over anderen. Christenen lijken daar helemaal een handje van te hebben. Dat 'opgeheven vingertje'. Bij Jezus is het anders. Hij oordeelt niet. Maar… ga je bij Jezus dan zo maar vrij uit? De dominees van die tijd komen daarom met een vrouw bij Jezus die op overspel is betrapt. Zij kan toch zomaar niet vrij uit gaan?! Vanuit het Bijbelboek Johannes, hoofdstuk 8, staan we stil bij Jezus' reactie daarop.
's Middags om 17 uur gaat student J. Verschoof uit Lisse voor. Het leven hier op aarde is moeilijk. Ja, als een woestijnreis. Vraag het maar aan vluchtelingen die woestijnen doorkruisen of zeeën oversteken. Of: vraag het maar aan Mozes en het volk van God onderweg naar het Beloofde Land. De Israëlieten kregen bitter water te drinken in Mara ('Bitteroord'), maar Mozes moest van de HEERE een stuk hout in het bittere water werpen, waardoor het water zoet werd. De HEERE kan ook in uw leven het bittere zoet maken. De online diensten kunt u live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu die op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten te vinden is. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel