Bijbelboek Orgel

Want: Alle vlees is als gras en al zijn heerlijkheid als een bloem in het gras; het gras verdort en de bloem valt af, maar het woord des Heren blijft in der eeuwigheid. Dit nu is het woord, dat u als evangelie verkondigd is.

1 Petrus 1:24-25

Nieuws

Terug naar overzicht

Gods geweldige genade in De Wegwijzer


Datum: 23 februari 2015

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

Gods geweldige genade in De Wegwijzer
Op 1 maart zal dominee J. Breman uit Zwijndrecht in de CGK Mijdrecht de diensten leiden. In de periode 1983 - 1994 was hij predikant in Mijdrecht.

  Om 10 uur is de lezing uit Markus 3: 20-34 en het onderwerp van de preek: Jezus en zijn familie. Jezus is het zwarte schaap van zijn aardse familie en tegelijk het vlekkeloze Lam van God voor zijn geestelijke familie.

Wanneer je iemand in je naaste familie hebt die tot hoge roem is gestegen, straalt dat af op de directe familie. Het is prettig om met een belangrijk familielid voor de dag te kunnen komen. Andersom kan een familielid je ook te schande maken. Dat laatste is het oordeel van Jezus broer en uiteindelijk ook van zijn moeder waar het Jezus betreft. De indruk die de mensen van Jezus krijgen, dat hij totaal niet spoort, brengt zijn naaste familie tot actie. Ze willen Jezus uit zijn actieve leven als Verlosser en Zaligmaker weghalen, zodat Hij thuis tot rust en tot bezinning kan komen. Je zou kunnen zeggen: Jezus is het zwarte schaap van zijn aardse familie. Dat betekent voor Hem lijden en afwijzing, die nog verzwaard worden door de vijandige houding van de geestelijke elite in die dagen. Jezus draagt en verdraagt dit lijden om voor zijn geestelijke familie (vers 35: al wie de wil van God doet, die is mijn broeder en zuster en moeder) als vlekkeloos Lam van God in onze plaats te lijden en te sterven.

 Om 17 uur is het hema van de preek: de rechtvaardige Lot. Lot, hoezo rechtvaardig? Lot, geen voorbeeld voor ons. Lot, toonbeeld van Gods genade.

In de preek gaat het om het ontdekken van een grote verrassing. Wat in 2 Petrus 2: 7-9 over Lot wordt gezegd zou je nooit verwachten op grond van wat we over Lot weten vanuit de hoofdstukken in het boek Genesis. Blijkbaar is het met een mens als met een mobiel. Een mobieltje kan van buiten ernstig beschadigd zijn, en het toch doen om dat de binnenkant op orde is. Andersom, een fraai uiterlijk, maar met de electronica van binnen niet op orde is het foute boel. Bij Lot raken we keer op keer teleurgesteld aan de buitenkant. En toch ligt het blijkbaar (God kent ons hart) anders van binnen. Het leven van Lot is bepaald niet navolgenswaard, Lot is wel een toonbeeld van Gods geweldige genade, zodat we nooit hoeven te wanhopen zolang we leven!

  Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht.
Lees het complete artikel op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel
Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten