Orgel Bijbelboek

De andere discipelen dan zeiden tot hem: Wij hebben de Here gezien! Maar hij zeide tot hen: Indien ik in zijn handen niet zie het teken der nagels en mijn vinger niet steek in de plaats der nagels en mijn hand niet steek in zijn zijde, zal ik geenszins geloven.

Johannes 20:25

Nieuws

Terug naar overzicht

Het echte feest in De Wegwijzer


Datum: 01 september 2014

 Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

Het echte feest in De Wegwijzer

Op zondag 7 september gaat ds. G. Vos in beide diensten voor in CGK De Wegwijzer. Het is dan ook de startzondag van het nieuwe verenigingsseizoen.

 In de morgendienst om 10 uur is de verkondiging gericht op de kinderen en leest de dominee uit Handelingen 20 vers 7-12. De beroemdste koning in het oude Israel is koning David; verre voorvader van Jezus. David bracht zijn volk steeds in de aandacht van God o.a. door het dichten van de Psalmen. Jezus is bekend geworden op een andere manier. Door de maaltijden die Hij hield met mensen die van God vervreemd zijn. Dat was heel gastvrij. Juist aan die tafels vertelde hij hoe welkom mensen zijn bij zijn hemelse Vader. Hij ruimde de misverstanden en de obstakels uit de weg. Zo'n maaltijd was een feest voor het hart. Het feest is pas af, wanneer de mensen ook naar de Vader gaan. Waarom doen de mensen dat nou niet?

 In de middagdienst om 17 uur richt ds. Vos zich op de jongeren en leest hij uit 1 Korinthen 12, het thema is: Ieder op Zijn plek. De opstelling heet het in voetballerij. Iedere speler krijgt de plaats zodat het geheel optimaal functioneert. Als kenners de opstelling weten dan zien ze in hun gedachten al hoe de een met de ander samenwerkt. De minste eer is er voor de aangevers terwijl zij vaak het verschil maken. Paulus heeft het helemaal niet over voetbal in 1 Korinthe 12. Hij spreekt over het geschenk van een nieuw hart en de gave van toewijding. Waardoor mensen op weg naar God worden geholpen. Paulus gebruikt een heel sterk voorbeeld, dat van een lichaam. Als de voeten je niet dragen kun jij je medemens niet tillen.

 Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten