Orgel Bijbelboek

In het huis mijns Vaders zijn vele woningen – anders zou Ik het u gezegd hebben – want Ik ga heen om u plaats te bereiden.

Johannes 14:2

Nieuws

Terug naar overzicht

Bemoediging op de puinhopen van ons leven.


Datum: 12 december 2022

Zondag 18 december leidt ds. D.J.T. Hoogenboom uit Utrecht de morgendienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
Twee geliefden rennen op elkaar af. Strand, ondergaande zon, muziekje, je snapt het wel: het is het hoogtepunt van een romantische film. Alle spanning, verdriet en moeite van de voorgaande anderhalf uur vallen van hen af. Jesaja belooft dat hetzelfde gebeurt als de HEERE GOD komt. Er staat in Jesaja 35 vers 10: ‘zij zullen Sion binnenkomen met gejuich.’ (vers 10) De komst van God brengt een enorme blijdschap teweeg, alle zorg en ziekte verdwijnt. Het is wat we op het Kerstfeest vieren. Het grootste deel van dit hoofdstuk gaat echter over het moment net vóór die hereniging. Het moment dat één van de twee het juist helemaal niet meer ziet zitten. In elkaar gezakt zit hij op een rots en zijn leven is uitzichtloos. Hij is moe, verdrietig en heeft pijn van alles wat hem is aangedaan. Maar er is iemand naast hem komen zitten die nog wel om zich heen kijkt en dus ziet wat die ander nog niet ziet: zijn geliefde. “Kijk,” roept hij uit, “daar is ze!” En zo haalt hij hem uit zijn doffe onverschilligheid. Zo zegt Jesaja: zie, je God! En zo bemoedigen we elkaar op de puinhopen van ons leven.
's Middags om 17 uur leidt ds. F.W. van der Rhee uit Veenendaal de dienst. Het onderwerp van de preek was nog niet bekend.Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten van De Wegwijzer op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten kunt u live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu die op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten te vinden is. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel