Bijbelboek Orgel

Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.

Galaten 5:22

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over puinhoop in Davids leven


Datum: 25 oktober 2021

Zondag 24 oktober leidt ds. D.J.T. Hoogenboom uit Utrecht de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
De lezing is uit 2Samuel 14, de preek gaat vooral over vers 14. Er is een familiedrama gebeurd: de zoon van koning David heeft zijn stiefbroer vermoord omdat die zijn zusje had misbruikt. David heeft hem verbannen en daarmee is ook de troonsopvolging spannend geworden. Een wijze vrouw komt bij David op bezoek en legt hem haar verhaal voor. Zo wijst ze David de weg in de puinhoop van zijn eigen leven. Wat de situatie doet kantelen is haar opmerking dat God er op uit is om mensen die van Hem vervreemd zijn weer bij Hem terug te brengen. Als de Heilige zo met ons omgaat, zouden wij dan geen wegen zoeken om in een gebroken wereld toch met elkaar verder te gaan?
Om 17 uur leidt ds. J.H. Bonhof uit Utrecht de middagdienst. Zondag is het Hervormingsdag. Op deze dag staan protestantse kerken er bij stil dat Maarten Luther 95 stellingen op de deur van de kerk spijkerde. Luther benadrukte dat de gelovige leeft uit geloof. Romeinen 1 speelde voor hem een sleutelrol in zijn ontdekkingstocht. Wij leven inmiddels 500 jaar later. Ontwikkelingen hebben niet stil gestaan. Wat betekent Hervormingsdag voor ons vandaag? Vraagt God van ons slechts geloof? Hoe belangrijk zijn onze goede daden in de ogen van God?
De online diensten kunt u live of achteraf volgen via de link van kerkdienstmeebeleven.nu die op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten te vinden is. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel