Orgel Bijbelboek

Vertrouw op de HERE met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet. Ken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden recht maken.

Spreuken 3:5-6

Nieuws

Terug naar overzicht

Hemelvaartsdag gedenken in De Wegwijzer


Datum: 10 mei 2021

Donderdag 13 mei is het Hemelvaartsdag. Om 9:30 leidt ds. C. Westerink uit Nijkerk de dienst in De Wegwijzer.
De tekst voor de verkondiging is Handelingen 1: 11b: Deze Jezus, Die van u opgenomen is naar de hemel, zal op dezelfde wijze terugkomen als u Hem naar de hemel hebt zien gaan. Het thema: Een hemelse boodschap voor achterblijvende discipelen, vol vertroosting en vol verwachting.
Hemelvaartsdag is te typeren als het stiefkind onder de algemeen christelijke feestdagen. Wie niet met het Evangelie is opgegroeid, weet vermoedelijk alleen dat het een jaarlijkse vrije dag is. Maar ook veel kerkmensen hebben er maar weinig mee. En dat is te begrijpen. Wij zien immers geen hemel, laat staan een Jezus Christus in de hemel. Wat wij wel zien is een aarde die uit miljoenen wonden bloedt en met een bedreigde toekomst. Met het oog daarop bevat de preek voor Hemelvaartsdag een machtige boodschap vol vertroosting en verwachting. Een boodschap van God Die zegt: Jezus Christus is nog altijd Dezelfde. Gisteren, toen Hij reddend en goed doende op aarde was. Vandaag, nu Hij als Koning alles regeert vanuit de troon van God. En morgen, als Hij terugkomt op aarde en tot in eeuwigheid. Want Hij is en blijft Jezus, Zaligmaker van zondaren, Heiland voor de wereld.

Op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten treft u een link van kerkdienstmeebeleven.nu waarmee u de online diensten live of achteraf kunt volgen. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel