Bijbelboek Orgel

Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u!

Filippenzen 4:4

Nieuws

Terug naar overzicht

Belijdenis van het geloof in De Wegwijzer


Datum: 03 mei 2021

Op zondag 9 mei leidt ds. G. Vos de belijdenisdienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer. 

Wanneer het worstelen stopt begint de zegen. Zo kun je het leven van Jacob typeren. De jongste van de tweeling in Genesis 32 heeft wat gestreefd en gestreden. Tegen mensen en tegen God zelf. Omgekeerd hebben mensen ook tegen hem gestreefd en gestreden. Wie herkent zich niet in de geschiedenis van Jacob. Op een bepaald moment heeft God het Jacob onmogelijk gemaakt om zo verder te gaan. Voor Jacob zat er niets anders op dan dat hij God vroeg om zegen en bescherming. Die kreeg hij in ruime mate. In het evangelie onderwijst Christus zijn discipelen op dezelfde manier (Mattheus 16:24). We willen ons door dit aspect van het evangelie laten aanspreken nu twee leden van de gemeente belijdenis doen van het geloof.

's Middags om 17 uur leidt ds. B. Reinders uit Capelle aan den IJssel de dienst met als kerntekst Johannes 21:18-19. Hoe je leven verloopt, weet niemand. Maar, als je jong bent, heb je vaak nog idealen en kun je daaraan proberen te werken. Je komt op eigen benen en maakt keuzes. Bij het ouder worden moet je echter vaak gaan ‘inleveren’, afscheid nemen en kan je zomaar afhankelijk raken van anderen. Dan kom je soms op een plek die je zelf niet zou kiezen. De vraag is: als je dat allemaal niet weet, maakt dat dan niet onzeker? Hoe ga je toch rustig toekomst tegemoet? Jezus geeft daar een duidelijk antwoord op in een vertrouwelijk gesprek met Petrus, een van zijn leerlingen. Zijn antwoord wijst ook ons de enige veilige weg die  je ‘thuis’ brengt bij Hem: volg Mij!

Op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten treft u een link van kerkdienstmeebeleven.nu waarmee u de online diensten live of achteraf kunt volgen. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel